You are here

Какви са ползите за децата от играта с дървени играчки

Ползи за децата от играта с дървени играчки

В миналото дървените играчки са били едни от най-разпространените, ако не и единствените играчки с които са си играели децата. С модернизацията на обществото производителите започнаха да използват по-евтини материали като пластмаса, гума и други изкуствени материи. Но последните години дървените играчки се връщат на мода и това е добре за децата, защото играта с дървени играчки си има своите ползи.

Ползите от дървените играчки не са само за децата, но и като цяло за обществото и чистотата на природата. Дървените играчки са екологично чисти изработени от естествен материал – дърво, издръжлива са – много по-здрави са от пластмасовите еквиваленти, безопасни са и като цяло от дърво могат да се направят много нестандартни играчки, които да заинтересуват по-будните деца.

Дървените играчки могат да бъдат поднесени на децата от най-ранна възраст. Ето какви са ползите за децата да си играят с дървени играчки:

  • Развиват фината моторика на малките дечица
  • Създават се нови невронни връзки
  • Развиват мисленето
  • Стимулират сетивата
  • Обогатяват уменията и развиват креативността на децата

В магазините може да намерите голямо многообразие от дървени играчки. Има различни видове създадени за конкретните възрасти на децата. Има и за най-малките, има и за по-големите. Ето част от видовете дървени играчки:

Ако сте грижовен родител, то осигуряването на дървени играчки за вашето дете е не само необходимост. С дървените играчки вашето дете ще си развие фината моторика с игрите за подреждане, ще се научи що е това баланс с различните блокчета и конструктори, ще развива мисленето си с математическите или логическите игри. Децата могат много добре да развият своят творчески потенциал посредством дървените играчки.

И като стана дума за творчество, то популярни започнаха да стават и музикалните дървени играчки – с тях детето ще се научи на ритъм и ще започне да различава различните звуци, и най-важното – ще се забавлява.

И не на последно място, важно е да избираме екологични чисти продукти, ако искаме нашите деца да живеят по-добра среда. Планетата започва да се затрупва от пластмасов боклук, трябва от сега да помислим за бъдещето на нашите деца. Заложете на дървените играчки за тяхното развитие и добро бъдеще.